četrtek, 30 junija, 2022

Gradnja eko hiše

Gradnja EKO HIŠE

Razmišljate o gradnji ali nakupu hiše pa še niste čisto prepričani ali bi imeli zidano ali lesno hišo. Verjamemo, da veste, da se hiše v gradbenem in arhitekturnem pomenu konstrukcijsko med seboj zelo razlikujejo. To pa ne vpliva na končni izgled objekta, saj je le ta lahko enak pri vseh načinih gradnje. Vpliva pa predvsem na kvaliteto gradnje ter energetsko učinkovitost. Ko se odločamo za nakup ali gradnjo hiše je praviloma prvo vprašanje “Koliko pa stane taka hiša?!” Ključno je, da si najprej odgovorimo na vprašanje: »Kaj konkretno želite?”

O ekološki gradnji smo govorili s podjetjem NATURAPRODUKT, ki je na slovenskem trgu prav gotovo vodilno podjetje na področju prodaje naravnih gradbenih materialov. Bili so med prvimi, ki so začeli z gradnjo ekoloških nizko energijskih in pasivnih hiš. Mnogi znani slovenci so jim zaupali že takrat, ko ekološka gradnja pri nas še ni bila tako prepoznavna kot danes.

Zakaj naravni gradbeni in izolacijski materiali?

Odgovor je preprost: »Ker nudijo zdravo bivalno okolje.« Večji del časa preživimo v zaprtih prostorih, zato bivalna klima še kako vpliva na naše počutje in zdravje. Vlaga, temperatura, različni vonji in vgrajeni elementi in materiali vplivajo na to, kako se počutimo v nekem prostoru. Ko se odločate glede gradnje vaše hiše je torej dobro razmisliti o tem v kako zdravi hiši boste živeli, kako kvalitetno bo grajena, koliko energije boste porabili in verjamemo, da razmišljate o tem, koliko energije porabijo, ko proizvajajo gradbene materiale s katerimi boste gradili. To, da se pri vas doma morda ne bo kadilo iz dimnika, ker ga ne boste potrebovali, še ne pomeni, da se ne kadi nekje drugje. Odločitev, da bomo živeli v objektu, ki je narejen iz naravnih gradbenih elementov, je zato odločitev, ki prav gotovo zelo pozitivno vpliva na naše počutje in zdravje.

Ekološka gradnja hiš

Gradnja hiše je enostavna v kolikor imamo pred pričetkom gradnje razdelane vse detajle in razjasnjene vse želje, ki so vezane na kasnejše opremljanje hiše s pohištvom, razsvetljavo in sanitarno opremo. Sama gradnja tako poteka hitro in brez nepotrebnih zapletov.

A ker še tako dober material ne pomeni nič, če ni vgrajen strokovno pravilno, dajejo v podjetju Natura produkt poseben poudarek svetovanju za optimalno vgradnjo in detajlom glede na izbran objekt. Z veseljem se posvetijo prav vsakomur, ki želi o naravnih gradbenih materialih vedeti več. Pomagajo pri iskanju za vas najoptimalnejše rešitve tako pri izbiri materialov kot tudi pri gradnji. Ker zastopajo različne proizvajalce nimajo interesa favorizirati posamezen material ali način gradnje. Ponujajo rešitve tako za za skeletno gradnjo kot tudi zidano ali masivno leseno.  Les in proizvodi iz lesa so lahko zelo trajni v kolikor jih boste pravilno vgradili. V kolikor želite za vas izvajajo tudi nadzor gradnje ali pa vam hišo zgradijo do posamezne faze oz. na ključ.

Na povezavi TUKAJ preverite ponudbo hiš »na ključ« ali »v paketu«

Razmišljate o nakupu tipske hiše, ki bo potresno varna, obdana z naravnimi materiali in energijsko varčna, hkrati pa zdrava, udobna? Preverite ponudbo. Tudi če nimate dovolj sredstev, da bi takšno hišo kupili zgrajeno na ključ vam ponujamo rešitev, da brez težav hišo zgradite sami, s prijatelji ali z našo pomočjo za nižjo ceno v najvišji kvaliteti.

In kako poteka gradnja eko hiše?

Vabimo vas k ogledu video prispevka, kjer boste izvedeli več o vgrajenih materialih in postopku gradnje.

Še več o poteku ekološke gradnje hiš lahko preverite tudi na spletni strani podjetja NATURA PRODUKT. Na povezavi TUKAJ vam je na voljo celoten potek gradnje od načrta do vselitve

Storitve podjetja NATURA PRODUKT:

–       Prodaja ekoloških gradbenih materialov in svetovanje kako jih pravilno vgraditi

–       Pomoč arhitektom pri načrtovanju ekoloških energijsko varčnih objektov

–       Načrtovanje ekoloških pasivnih hiš

–       Projekt strojnih inštalacij vključno s PHPP izračunom

Pri njihovih arhitektih lahko naročite projekte IDP, PGD, PZI, PID. Za vas uredijo projekt statike in izris lesene konstrukcije za razrez na CNC stroju

Ponudba hiš podjetja NATURA PRODUKT:

Hiše vam lahko ponudijo v različnih fazah. Dobavijo vam, samo material z napotki za delo (delovni načrti, ipd.) ali pa vam dodatno postavijo tudi leseno konstrukcijo. Dogovorite se lahko za izvedbo do III. ali katere druge gradbene faze ali na ključ. Najbolje je bo, da se na podjetje NATURA PRODUKT obrnete že v fazi idejnega projekta, saj lahko vam oz. vašemu arhitektu svetujejo, kako racionalno zasnovati hišo, da bo udobna, zdrava in energijsko neodvisna.

Cene hiš podjetja NATURA PRODUKT

Cene hiš podjetja NATURA PRODUKT so primerljive tako z zidanimi kot montažnimi hišami oz. so celo cenejše v kolikor bi kupci dejansko znali primerjati hiše glede na kvaliteto. Gre predvsem za detajle, kvalitetneše in s tem tudi nekaj dražje materiale ter nenazadnje za porabo energije. V kolikor se odločite za ekološko pasivno ali 3 litrsko hišo ne boste potrebovali potratnih in zdravju škodljivih klimatskih naprav, kljub temu pa v hiši poleti ne bo vroče, pozimi pa bo strošek ogrevanja okoli 10 eur mesečno za hišo velikosti okoli 150 m2.

Vaše načrte ali slike hiše, ki jo želite imeti pošljite na info@naturaprodukt.si  in naredili vam bodo informativni izračun. Pri tem ne pozabite napisati kako varčno hišo želite imeti.

Boste gradili? Potem obvezno preverite še tole: »V čem se hiše med seboj razlikujejo?« Članek je dostopen na povezavi TUKAJ.

KONTAKT:

Natura produkt d.o.o., Trpinčeva ulica 39, 1000 Ljubljana

Telefon: 059 018 070

www.naturaprodukt.si I info@naturaprodukt.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge