četrtek, 30 junija, 2022
DomaStrokovnjaki svetujejoVgradnja vhodnih vrat

Vgradnja vhodnih vrat

V podjetju Robnik d.o.o. so v 14 točkah podali podrobna navodila, kako si lahko vhodna vrata namestite sami. Pa poglejmo:

 1. Pred vgradnjo je potrebno pripraviti zidno odprtino  (optimalna zidna odprtina naj bi bila po širini cca. 2-3 cm širša od zunanje mere podboja in cca. 1-2 cm višja od zunanje višine podboja).
 2. Pazljivo odstranite embalažo, da se vrata ne poškodujejo.
 3. Vratno krilo snemite s podboja. To storite tako, da vrata odklenete s ključem, jih odprete za 90 stopinj in jih dvignete s podboja.
 4. Zaščitite podboj s krep trakom.
 5. Podboj vstavite v zidno odprtino za ga namestite v pravilen položaj – zgornji rob kovinskega praga mora biti vsaj 1,5 cm nad nivojem gotovega poda v prostoru, preverite pravilno globino podboja glede na debelino stene, z vodno tehtnico preverite vodoravnost in navpičnost podboja.
 6. Podboj trdno zagozdite:
  • z zgornje strani na vsaki strani nad pokončnikoma podboja
  • ob levi in desni strani v višini prečnika podboja
  • s spodnje strani pod pokončnikoma podboja
  • ob levi in desni strani v višini praga
 7. Ponovno z vodno tehtnico preverite vodoravnost in navpičnost zagozdenega podboja, višino roba kovinskega praga nad nivojem gotovega poda in globino podboja glede na debelino stene.
 8. Na zagozdeni podboj nataknite vratno krilo in preverite zapiranje in naleganje krila na podboj ter po potrebi popravite pozicijo podboja.
 9. Med pokončnike podboja v višini kljuke vstavite distančno letev. Distančno letev morate na obeh straneh podložiti, da ne poškodujete podboja. Dolžine distančne letve, skupaj s podlogama mora biti enaka svetli dolžini prečnika podboja.
 10. Preverite trdnost zagozditve in razdaljo med pokončnikoma.
 11. Po preveritvi zagozditve podboja je potrebno sidranje podboja. To storimo tako, da s podboja odvijemo centralni prijemnik za vpad in zapah (prijemnik v višini kljuke) in skozi podboj v zid izvrtamo luknjo premera 6 mm (globina luknje v zidu naj bo vsaj 5 cm). Nato v luknjo privijemo primeren sidrni vijak premera 7,5 mm, za katerega zidni vložek ni potreben. Centralni prijemnik privijemo na svoje mesto in preverimo razdaljo med pokončnikoma (le-ta mora biti enaka po vsej višini podboja). Enako storite tudi na mestih skrajnega zgornjega in skrajnega spodnjega prijemnika in v višini zgornjega in spodnjega nasadila. Na strani nasadil priporočamo, da se začasno odstrani tesnilo in se podboj pritrdi v utoru tesnila, saj so na ta način sidrni vijaki najmanj vidni.
 12. Odprtino med zidom in podbojem enakomerno zalijte s poliuretansko peno. Podboj pustite zagozden in oprt vsaj 6 ur (priporočljivo dlje), da se pena dokončno utrdi.
 13. Po utrditvi poliuretanske pene odstranite distančno letev in zagozde, porežite odvečen peno in odstranite krep trak (dalj časa nalepljen trak se sprime s pokrivno lazuro na podboju).
 14. S pomočjo privijanja oz. odvijanja imbus vijakov na 3 dimenzionalno nastavljivih nasadilih dokončno nastavite zapiranje in zaklepanje vrat. Kovinskega praga ne smete obremenjevati, dokler ni vgrajen v gotovi pod.

Se bere enostavno? Mogoče bi bilo vseeno dobro, da jim prepustite tudi montažo. Kontaktirajte jih, z veseljem Vam bodo pomagali.

Uredništvo priporoča: Kupiti lesena vhodna vrata? 

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...
Alpod talne obloge