četrtek, 30 junija, 2022
DomaStrokovnjaki svetujejo50 osupljivih idej postavitev letnih kuhinj

50 osupljivih idej postavitev letnih kuhinj

Kuhanje na prostem je v poletnih mesecih trend sodobnega časa. Letne kuhinje, kot jih poimenujemo so postale del celostne zasnove vrta. Medtem, ko načrtujete podobo vaše okolice je pomembno, da se odločite ali želite postaviti žar ali bi imeli letno kuhinjo. Zakaj? Potrebno je prilagoditi vodo, elektriko, zaščito pred soncem, dežjem. Vsi materiali  morajo biti primerni tudi za zunanjo uporabo.

“Letne kuhinje priporočamo vsem tistim, ki tople dni radi preživljajo na svojem vrtu (lahko tudi zimske). Prednosti te kuhinje so, da vam v hiši ni potrebno pripravljati hrane. Vsak dan lahko uživate ob hrani pripravljeni na žaru, izpod peke (sač), jedi pripravljene v krušni peči so še posebej okusne.” pravi gospod Zoran Gala več o njihovi ponudbi pa najdete na povezavi.

TUKAJ najdete 50 idej za postavitev letnih kuhinj, ki so nas preprosto navdušile! 

Preberite še: Kateri vrtni kamin izbrati in WPC deske za teraso!

 

 

Vrtni kamini

Vrtni kamini so vedno bolj priljubljen izdelek spomladi in poleti. V podjetju Kamni Kočevar najdete vrtne kamine, ki jih odlikuje čudovita zunanjost ter enostavnost za uporabo. So odporni na zunanje vplive, saj so izdelani iz zelo kakovostnih materialov. Njihova življenjska doba je dolga. Odvisno od modela, lahko izbirate med več načini peke – pečenje na rešetki oz. gril, na plošči, vrtljivem ražnju ali pečici.

Zakaj se odločiti za nakup vrtnega kamina? Če ste ljubitelji okusne hrane ter prijetnega poletnega druženja s prijatelji, so vrtni kamini zagotovo nepogrešljiv del vašega vrta. Omogoča vam pripravo slastne hrane nad odprtim ognjem oz. nad ogljem. Organizacija piknikov je tako še enostavnejša. Več si preberite TUKAJ.

 

 

Deske za terase

V kolikor morate za letno kuhinjo izbrati tudi podlago uredništvo revije Gradnja in obnova priporoča WoodCore WPC deske. Material ponuja kar 15-letno garancijo, življenjska doba pa je kar 35 let.

WoodCore WPC deske za terase so kombinacija kompozitnega materiala, lesenih delcev, termoplastičnega polnila HDPE in aditivov. WoodCore terase so zaradi omenjene kemične modifikacije lesa odpornejše na delovanje vode, UV-sevanje ter nekatere biološke, kemične in mehanske dejavnike okolja, kar daje njihovi široki uporabi pri urejanju zunanje okolice stavb, prednost pred tropskim lesom. Sestavljanje WoodCore WPC desk za terase je enostavno zahvaljujoč Clip sistemu. Pri montaži WPC desk zadostuje običajno hišno orodje. S Clip sistemom WoodCore so vidni in štrleči vijaki stvar preteklosti tako postane WoodCore WPC terasa prijazna tudi bosim nogam.

 

 

Avtor članka: Uredništvo spletnega portala Gradnja in obnova

 

 

 

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge