četrtek, 30 junija, 2022
DomaSanacijaVgradnja strešne kritine

Vgradnja strešne kritine

Naj bo kakovostna in natančna.
Betonske, opečne, vlakneno-cementne, pločevinaste, bitumenske kritine, so ene izmed najpogostejših odločitev pri prenovi strehe. Po splošnem prepričanju so težje kritine primernejše za območja z močnejšim vetrom, vendar so bila v zadnjih neurjih poškodovana tudi ostrešja s takšno kritino. Kritina, kakršna koli že je, mora biti predvsem ustrezno pritrjena na ostrešje, to pa na podkonstrukcijo.

Pri izbiri strešne kritine moramo upoštevati geografsko in podnebno področje, v katerem se nahaja objekt. Za dolgotrajno življenjsko dobo strešne kritine in veljavnost GARANACIJSKEGA LISTA pa je potrebno streho ustrezno servisirati oz. vzdrževati. V podjetju A-Sistemi d.o.o. izvajajo krovska dela v skladu z zahtevanimi navodili proizvajalca kritin. Dela so izvedena v rokih in kvalitetno. Krovstvo in kleparstvo zahtevata izredno dobro poznavanje materialov ter izkušnje pri izvedbi del, saj gre za storitve, ki morajo biti opravljene maksimalno kakovostno, natančno in zanesljivo.

 

SKRB DOBREGA GOSPODARJA
Pred nami je sezonski čas, ko lahko opravimo vzdrževalna dela na svojih objektih, zato ne bo odveč preveriti, v kakšnem stanju je streha nad našo glavo. Pomembno je namreč, da ustrezno skrbimo zanjo, jo pregledujemo in redno vzdržujemo. Pregledati je potrebno tudi stanje strehe po izredno težkih vremenskih zimskih pogojih in se tako pripraviti na poletne nevihte, točo in močan veter.Pozorni moramo biti tako na stanje kritine kot ostrešja. Za trdnost in varnost konstrukcije so zlasti nevarna mesta zamakanja, saj lahko voda v razmeroma kratkem času povzroči propad lesenih delov ostrešja. Pred približno štirimi leti je bilo v poletnih neurjih s točo poškodovanih cca. 25.000 objektov, močan veter je odnašal cela ostrešja. Strehe, ki so ostale na svojem mestu je močno poškodovala tudi za pest debela toča. Strokovnjaki so ugotovili, da bi bila marsikatera streha precej manj poškodovana, če bi bila dela na njej in pod njo pravilno izvedena.

 

ZNANJE NI PRENESENO V PRAKSO
Znanje v gradbeništvu je napredovalo, kar pa še ne pomeni, da je bilo tudi ustrezno preneseno v prakso. Kakovostna izvedba ostrešja je povezana z višjimi stroški, zato ponudb za izdelavo in obnovo ostrešja in strehe ne bi smeli nikoli vrednotiti po merilu najnižje cene.

 

NEUSTREZNO PRITRJENI ELEMENTI IN ŠIBKE VEZI NA OSTREŠJU
V neurjih so poškodbe na kritini in ostrešjih najpogostejše na najbolj izpostavljenih mestih (sleme, kap, čelne obrobe, preboji, frčade in strešne okna). Zelo pomembno je, da so vsi strešni elementi vgrajeni pravilno in ustrezno. Poškodbe zaradi obremenitve vetra so najpogosteje posledica neustreznega pritrjevanja. Lege morajo biti ustrezno sidrane v zaključno armirano betonsko vez podstrešja. Veliko hiš sploh nima vezi ali pa so te prešibke in nepravilno izvedene, pogosto izdelane le nad vzdolžnimi zidovi, ne pa tudi nad poševnimi čelnimi zidovi. Pritisk vetra lahko tako poruši čelni zid objekta, s spodnje strani pa neposredno pritisne na kritino in strešno konstrukcijo ter jo odnese. Proizvajalci poleg kritine ponujajo različne sisteme za uspešnejše upiranje vetru (posebni vijaki oziroma sponke za pritrditev kritine na letve), kar je dobro upoštevati.

 

Najpomembnejše pa je zavedanje, da lahko tudi najboljši material na svetu zataji, če je slabo vgrajen. Zato izberite kvalitetnega izvajalca.

Podjetje A-Sistemi d.o.o. izvaja krovska dela v skladu z zahtevanimi navodili proizvajalca kritin. Dela so izvedena hitro in kvalitetno. Krovstvo in kleparstvo zahtevata izredno dobro poznavanje materialov ter izkušnje pri izvedbi del, saj gre za storitve, ki morajo biti opravljene maksimalno kakovostno, natančno in zanesljivo. Pooblaščeni so za izvajanje krovskih del z naslednjimi kritinami: Gerard, Metrotile, Evertile, Rheinzink, Decra. Opečne kritine: Tondach, Creaton. Betonska kritina: Bramac. V sklopu  storitev vam zagotavljajo tudi kvalitetno montažo strešnih oken Fakro in Velux.

V podjetju A-sistemi d.o.o. izvajajo tudi ostala dela za obnovo vaše hiše ali novogradnjo. Zato preverite še ostalo ostale storitve ponudnika. preberite tudi prispevek: “Toplotna prenova”  kjer pišemo več o ključnih dejstvih, ki jih jem dobro vedeti pred izvedbo toplotne izolacije (fasade) na vašem objektu.

 

Kontaktirajte ponudnika: A-SISTEMI d.o.o., trgovina, inženiring in storitve, Tomšičeva ulica 37, 2380 Slovenj Gradec, 031 375 076 
www.asistemi.si

 

Kdaj pride do kondenza na stenah?

Gradnja eko hiše

Artesia® – posebnosti naravnega kamna

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge