petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaToplotna izolacija prihodnosti - SuperFOIL

Toplotna izolacija prihodnosti – SuperFOIL

SuperFOIL izolacija velja za izolacijo prihodnosti. Gre za večslojno toplotno izolacijo za strehe, stene in tla in izhaja iz Nasinih vesoljskih programov. Montaža je preprosta tako za profesionalce kot domače graditelje, zavzame malo prostora in ne škoduje zdravju. Je lahka, učinkovita in cenovno sprejemljiva. Testirana je s strani neodvisnih institucij (ILAC) in je usklajena s slovensko zakonodajo. Proizvod prihaja iz Velike Britanije, kjer so standardi izolacije postavljeni zelo visoko. V nadaljevanju Vam predstavljamo širok nabor prednosti SuperFOIL izolacije, video o tem kako učinkovita je napram klasični izolaciji iz steklene volne ter kakšen je postopek montaže.

 

 

 

 

 

SuperFOIL izolacija je primerna tako pri obnovah kot novogradnjah, uporablja pa se lahko kot samostojna izolacija ali v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi izolacijami. Enostavnost rokovanja ter hitra in zdravju neškodljiva montaža nam omogoča, da hitreje končamo s predvidenimi deli. SuperFOIL izolacije se lahko uporabijo pri strehah, stenah in tleh, U-vrednost je tudi do 0,1, uporablja se nad in pod škarniki, izdelane so iz 40 % recikliranih materialov.

 

 

 

 

Oglejte si video prispevek “Prikaz učinkovitosti SuperFOIL izolacije”

SuperFOIL ima CE certifikat za njeno učinkovitost v funkciji parne in vodne zapore. Je lažja za rokovanje, namestitev, rezanje in zatesnitev kot druge oblike izolacije ter ima življenjsko dobo daljšo od 50 let. Njena učinkovitost je preizkušena z zahtevanimi standardi in odobrena s strani Zavoda za gradbeništvo Slovenije. Radiacijska zapora iz Superfolije ne bo samo zmanjšala izgubo toplote pozimi, ampak bo prostore obdržala hladnejše tudi poleti. Pri izolaciji vaše strehe, sten ali tal, izberite izolacijo SuperFOIL, uporabite jo lahko tudi v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi izolacijskimi proizvodi.

 

 

Področja uporabe SuperFOIL izolacije 👇

 

SuperFOIL pri obnovah podstrešja: Obnova podstrešij je zelo priljubljena med lastniki domov, ki potrebujejo dodaten prostor. Priljubljena rešitev za profesionalce in lastnike domov je uporaba Superfolije SF40 pod špirovci, pod katero se namesti 35 mm mavčna plošča s peno. Ta kombinacija zagotavlja U- vrednost 0,18 celo na strehah, ki se jih izjemno težko izolira (strehe z zelo plitvimi špirovci). Pri montaži ni potrebno rezanje; vgradnjo med špirovce in zrakotesnost je enostavno doseči.

 

 

 

SuperFOIL izolacijo za strehe odluje izjemna energetska učinkovitost: SuperFOIL SF19 je večplastna toplotna izolacija, ki se uporablja za izolacijo streh. Ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Sestavljena je iz vrhnjega sloja SuperFOIL in ostalih vmesnih slojev, ki se sestojijo iz folije in termo pene v več plasteh . Ocene kažejo, da imajo večslojne izolacije prednosti pred tradicionalnimi (nerefleksivnimi) izolacijami. SuperFOIL SF19 deluje kot zračna zapora in tako preprečuje prosti prehod zraka. Nadzor nad pretokom zraka pa je bistvenega pomena za nadaljnje izboljšanje energetske učinkovitosti.

 

 

 

SuperFOIL izolacija za novogradnje: dosega zahteve od L1A & L1, uporablja se lahko na strehi, stenah in tleh, zagotavlja odlično U-vrednost tudi do 0,1, izdelana pa je iz 40 % recikliranih materialov. Pri načrtovanju novogradnje imamo možnost izbire izolacije, ki: dosega ali presega želene izolacijske vrednosti, je hitra in enostavna za vgradnjo, zagotavlja dolgoročno rešitev, medtem pa lahko tudi znatno privarčujemo tako v smislu trajanja gradnje kot tudi stroškov.

 

 

 

Oglejte si video prispevek: “Postopek montaže je enostaven”

Zaključni sloj preko SuperFOIL toplotne izolacije lahko izvedemo z lesenim opažem, mavčnimi ploščami ali s katerimi koli stropnimi ali stenskimi oblogami. SuperFOIL toplotna izolacija se zelo dobro obnese tudi pri izvedbah predelnih sten ali pri notranji izolaciji sten starejših hiš. Ob montaži na strehi ali zidovih ni treba vgrajevati parne zapore, saj imajo to vlogo zunanje plasti, ki so iz čvrste vlago- in zrakotesne aluminijaste folije. Na koncu je potrebno samo prelepiti stična mesta s posebnim aluminijastim samolepilnim trakom, da preprečimo gibanje zraka. SuperFOIL toplotno izolacijo lahko režemo s škarjami. Montaža je zdravju prijazna, saj ne vsebujejo prašnih delcev ali drugih zdravju škodljivih snovi. Niso občutljive na vlago, njihova življenjska doba je tako rekoč ves čas trajanja objekta – predvidena ekonomsko opravičljiva življenjska doba proizvoda za nameravano uporabo je namreč 25 let. Ker sodobne tehnologije in razvoj omogočajo cenovno relativno ugodno proizvodnjo SuperFOIL toplotne izolacije, so le te tudi na slovenskem trgu dostopne po sprejemljivih cenah.

 

SuperFOIL toplotno izolacijo prihodnosti lahko v osnovi delimo na dve podskupini:

  • za pohodne in
  • nepohodne površine.

Pri nepohodni izolaciji imamo naslednje tipe superfolije: SF19, SF 40 in SF60, pri pohodnih pa tip SF UF. Tip SF UF je talna večslojna izolacija, posebej primerna za izvedbe s talnim gretjem.

 

SuperFOIL toplotna izolacija prihodnosti je večslojna toplotna izolacija za strehe, stene in tla. Montaža je preprosta tako za profesionalce in domače graditelje. Zavzema malo prostora in ne škoduje zdravju – izolacija podstrešja še nikoli ni bila tako preprosta in učinkovita. Izolacija SuperFOIL je zelo primerna tako pri obnovah kot novogradnjah. SuperFOIL se lahko uporablja kot samostojna izolacija ali v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi izolacijami (steklena volna, stiropor). Enostavnost rokovanja ter hitra in zdravju neškodljiva montaža nam omogoča, da hitreje končamo s predvidenimi deli.

 

 

Pišite na info@globtrade.si in si naročite vaš brezplačen vzorec SuperFOIL izolacije.

Kontaktirajte ponudnika: Globtrade d. o. o.  I  040 710 189  I  www.globtrade.si

 


 

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za gradnjo ali obnovo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

 

 

 

V ogled priporočamo tudi 👇

https://gradnjainobnova.si/2019/06/18/preden-narocite-vasa-okna-preverite-tole/

 

https://gradnjainobnova.si/2018/08/16/suzenj-kljucev-nic-vec/

https://gradnjainobnova.si/2019/06/11/epoksidni-tlaki-vse-vecji-trend/

Letne kuhinje CookOUT®

Električno taljenje snega in ledu [nepogrešljiva REŠITEV]

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les!

Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Za še več idej in trenutno najbolj aktualnih rešitev za opremo ali obnovo doma obišči vstopno stran. KLIK TUKAJ.

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

Prejšnji članekSanacija kapilarne vlage
Naslednji članekVgradnja estriha

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...