četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaZemeljski plin in dejstva, ki jih je ob menjavi ogrevalnega sistema dobro...

Zemeljski plin in dejstva, ki jih je ob menjavi ogrevalnega sistema dobro preveriti!

Uporaba zemeljskega plina je možna v 84 slovenskih občinah, ki imajo delujoče plinovodno omrežje. Plinovodno omrežje v Sloveniji oskrbuje s plinom že preko 135.000 odjemalcev. Za gospodinjstva je namreč eden izmed najbolj ugodnih energentov, ki zagotavlja velike dolgoročne prihranke, naložba pa je v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi daleč najcenejša in se tudi najhitreje povrne. Za vse, ki obnavljate ali vgrajujete ogrevalni sistem smo preverili ključna dejstva, ki je ob menjavi ogrevalnega sistema dobro poznati.

 

 

Najnižja investicija
Študije so tekom let uporabe (tudi novih ogrevalnih sistemov) pokazale, da je naložba v ogrevanje z zemeljskim plinom daleč najcenejša in obenem (napram kurjenju z lesno biomaso in drvi) zagotavlja popolno udobje. Vgradnja ogrevalnih sistemov s plinskim kondenzacijskim kotlom v zadnjih letih zato narašča. Zakaj? Ker je investicija v plinski kondenzacijski kotel cenovno najugodnejša rešitev, cena zemeljskega plina pa je celo nižja od cene elektrike. V primeru menjave z ogrevalnim sistemom na lesno biomaso bo ogrevanje cenejše in udobnejše, v primeru menjave kotla za ogrevanje na kurilno olje pa je naložba dokazano več kot smotrna in daleč najcenejša rešitev ogrevanja, tudi za energijsko bolj potratne hiše. Ključno pa je tudi to, da se toplotna moč plinskih kotlov z nižanjem zunanje temperature ne zmanjša, kar je še ena prednost napram ogrevanju s toplotno črpalko. Plinski kotel je tako primeren tudi za vgradnjo v starejše stavbe z radijatorskim ogrevanjem, kjer je potrebna večja toplotna moč in višji temperaturni režim.

Plinska peč je tiha, majhna in brez zunanje enote.

 

Dejstvo je, da se naložba v ogrevalni sistem s plinskim kondenzacijskim kotlom povrne že v treh letih! Gre za investicijo, ki se najhitreje povrne. To je potrdila tudi študija, ki so jo opravili na ljubljanski fakulteti za strojništvo. Izračuni so narejeni za 180 m2 veliko energijsko potratno hišo (energijski razred E) in energijsko varčno hišo (energijski razred C). Analizo naložbe zamenjave sistema za ogrevanje in tople sanitarne vode (TSV) je opravil dr. Boris Vidrih s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Analiza vključuje podatke o stroških nakupa ogrevalnega sistema, osnovne montaže in energije.

 

 

Spoznajte ključne prednosti in dejstva v brošuri s klikom TUKAJ.

 

 

Zakaj se ogrevati z zemeljskim plinom?
• Gre za enostavno in poceni priključitev.
• Stroški naložbe so najnižji – naložba v kateri koli drug ogrevalni sistem je bistveno višja.
• Doba vračanja naložbe je najkrajša   – povrne se že v 3 (energijsko potratna hiša) oziroma 4 letih (energijsko varčna hiša).
• Cena zemeljskega plina je nizka – je cenejši od kurilnega olja in elektrike.
• Zemeljski plin je primeren energent tudi za obstoječe hiše z radijatorskim ogrevanjem.
• Sodobni kondenzacijski plinski kotli so visoko učinkoviti – dosegajo več kot 100% izkoristek.
• Plinski kondenzacijski kotel prinaša največ prihrankov – v primerjavi s kurilnim oljem tudi več kot 10.000 evrov v 10 letih (pri tem so upoštevani tudi začetni stroški za novo plinsko peč).
• Zemeljski plin je naravno gorivo z najmanjšim ogljičnim odtisom – če z njim zamenjamo star oljni kotel, se emisije CO2 zmanjšajo celo za 50 odstotkov.

 

Vas zanima še več?

Več informacij in seznam operaterjev sistema, ki bodo poskrbeli za vaš priklop, najdete na spletni strani: www.zemeljski-plin.si

 

 


 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za gradnjo ali obnovo vašega doma. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev za področje gradnje in obnove doma. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE za ureditev okolice ali obnovo vaše hiše 👇

Sodobni zidani štedilniki [tudi s steklokeramično ploščo]

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les!

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezračevalnim sistemom]

Fasadni sistemi JUBIZOL (Fasada, ki diha in ostane lepa)

Sodobno in udobno ležišče [Pravilna izbira trdote in sestave]

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/vgradnja-prezracevalnega-sistema/

Dom z vodo brez vodnega kamna (Enostavna in sodobna rešitev)

Ureditev okolice s soškimi prodniki – ideje

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge