torek, 29 novembra, 2022
DomaMoj domKamin na bioetanol, ki ne potrebuje dimnika

Kamin na bioetanol, ki ne potrebuje dimnika

Predstavljamo vam edinstveno rešitev. Kamin, ki ne potrebuje dimnika! Gre za novost na trgu, ki omogoča, da lahko uživamo ob kaminu prav vsi, tudi tisti, ki nimate pogojev za izgradnjo klasičnega kamina in tudi tisti, ki si želite prijetnega ambienta in topline ognja pa vam rokovanje z drvi ni ljubo. Danska inovacija, ki združuje tehnologijo, kakovost in nordijski dizajn.

Vgradnja kaminov na bioetanol je vse pogostejša tudi v objektih sodobne vgradnje, kjer se prostori, zaradi visokih toplotno izolacijskih lastnosti objekta in uporabi klasičnih kaminov, močno pregrevajo. Gre resnično za odlično rešitev, čarobnost ognja, ne povzroča pa dima, saj in pepela. Ker ne potrebuje dimnika ga lahko postavimo praktično kamorkoli, tudi na vrt. Preverite več o vrhunskih danskih kaminih na bioetanol decoflame® in si oglejte čudovite modele kaminov.

Kamin na bioetanol odprt na tri strani [možnosti vgradnje so skoraj neomejene] 

Gre za kamin, ki je vgrajen med dva prostora in plamen je viden iz različnih sob.  Kamin na bioetanol lahko lepo poveže jedilni in bivalni prostor. Ker kamini na bioetanol ne potrebujejo dimnika in posebne nosilne stene, so možnosti za vgradnjo skoraj neomejene. Klasični kamini na drva že dolgo niso edina možnost, ki je na voljo investitorjem. Kamini na bioetanol ustvarjajo pravi plamen, obenem pa so povsem nezahtevni za uporabo in vzdrževanje. Pri oblikovanju kaminov na bioetanol v podjetju Toplina kamina sledijo vašim željam in zahtevam prostora – minimalističen dizajn kaminov z linijskim ali baklastim plamnom se estetsko poda v vsak interier. Kamin lahko vgradimo v steno tako, da je odprt na eno, dve ali tri strani. Oglejte si vse modele in izberite vašega.

Vgradni kamin na bioetanol vgrajen v kuhinji, odprt na 3 stranice.
Vgradni kamin na bioetanol vgrajen v kuhinji, odprt na 3 stranice.

Kamin na bioetanol model Denver Corner™ 👌

Kotni kamin Denver Corner e-Ribbon Fire™ je elektronsko upravljani gorilnik, ekskluzivno izdelan pri decoflame®. Pravokotni gorilnik lahko vgradite v steno ali pohištveni element, kljub pravemu kotu pa je plamen neprekinjen. Vsak po meri narejen kamin decoflame® ima priloženo tehnično skico, navodila za vgradnjo in priročnik za uporabo. Vgradnja je preprosta in vzame le nekaj minut. 👀 Oglejte si video.

Kotni kamin na bioetanol vgrajen v pohištvo
Kotni kamin na bioetanol vgrajen v pohištvo

In kaj pravite na to edinstveno, okroglo obliko kamina? Očarljivo, kaj ne?

Okrogli kamin na bioetanol Denver e-Ribbon Fire™ Round je najmanjši elektronsko upravljani decoflame® kamin. Čeprav je majhen, ga odlikujejo vse tehnične lastnosti e-Ribbon Fire™ gorilnikov. Prav zaradi svoje majhnosti pa je izjemno uporaben v različnih notranjih prostorih. Več podrobnosti o tem edinstvenem okroglem kaminu boste našli na spletni strani. 

Okrogel gorilnik na bioetanol z električnim vžigom vgrajen v lesena tla.
Okrogel vgradni gorilnik na bioetanol.

Večji kamini na bioetanol lahko služijo tudi kot dodaten vir ogrevanja.

Čeprav kamini na bioetanol niso namenjeni kot osnovni vir ogrevanja, pa vseeno manjši modeli oddajo približno 2 do 4 kW/h toplotne moči, večji modeli, narejeni po meri, pa celo do 20 kW/h. Zato je ob njih prijetno toplo in lahko služijo kot dopolnitev osnovnega ogrevanja. Izbirate lahko med različnimi modeli kaminov in gorilnikov, ki jih lahko upravljate ročno ali na daljavo. Decoflame je namreč tudi vodilen proizvajalec elektronsko krmiljenih gorilnikov e-Ribbon, ki jih lahko upravljate na daljavo z daljincem in prek aplikacije na pametnih napravah. Oglejte si tale video:

In kaj je bioetanol?

Bioetanol je obnovljiv vir energije, ki ga pridobivamo s fermentacijo sladkorja in škroba iz organskih snovi. Najpomembnejša prednost bioetanola, ki bo navdušila vsakega bodočega lastnika kamina na bioetanol, je njegovo čisto izgorevanje. Ob izgorevanju nastajajo le hlapi vode in majhne količine ogljikovega dioksida, ne nastajajo pa saje, pepel in dim. Zato kamin ne zahteva skoraj nikakršnega vzdrževanja in je primeren za uporabo v kateremkoli prostoru. Več preberite tukaj.

Sodobna gradnja zagotavlja vse bolj izolirane objekte, kar pomeni, da boste zaradi manjših toplotnih izgub privarčevali pri ogrevanju, vendar po drugi strani to tudi pomeni, da se takšni objekti močno pregrevajo ob uporabi klasičnih kaminov. In prav v tem je prednost kaminov na bioetanol – ker jih preprosto elektronsko reguliramo, lahko gorijo z različno intenzivnostjo, predvsem pa oddajajo toploto le, ko gorijo, in je ne akumulirajo kot klasični kamini na drva. Tudi zato so kamini na bioetanol vse bolj priljubljena izbira pri gradnji pasivnih in nizkoenergijskih hiš in stanovanj. Kamini na bioetanol nudijo možnost odprtega ognja tudi v objektih z rekuperacijo. Kamin na bioetanol je pravzaprav edina možnost, če želite imeti odprto kurišče v pasivni hiši s prisilnim prezračevanjem oziroma rekuperacijo. Ker ne potrebuje dimnika, ni odprtine v strehi in s tem toplotne izgube. Obiščite www.toplina-kamina.si 

Vgradni gorilnik na bioetanol, decoflame® Built-in burner™

Gre za enostavno in cenovno ugodno rešitev, ki jo lahko preprosto vstavite v vnaprej oblikovano odprtino. Na voljo v dimenzijah od 500 mm do 900 mm. Intenzivnost plamena lahko ročno prilagajate ter s tem zmanjšate ali povečate porabo goriva in oddano toplotno moč.

Ročna vgradna gorilnika na bioetanol z jekleno ploskvijo robom. Bele in črne barve.
Ročni gorilnik na bioetanol.

Oglejte si še video, ki  lepo zajame različne prostore in možnosti postavitve sodobnih kaminov na bioetanol: 

Pri izbiri pravega kamina na bioetanol za vaš prostor je na voljo veliko možnosti. Kamin, izdelan po meri, se lahko prilagodi vašim željam in zahtevam prostora, v katerem bo nameščen. Decoflame ponuja linijo kaminov, izdelanih iz vrhunskih materialov in v skladu z najnovejšimi smernicami za zagotavljanje varnosti. Pri oblikovanju različnih dizajnov so sodelovali arhitekti in oblikovalci interierjev, zato lahko izbirate med minimalističnimi in sodobnimi oblikami ter takšnimi, ki se podajo v bolj tradicionalen dom. Na povezavi TUKAJ si oglejte vse modele in izberite vašega.

Vas zanima več o kaminih?

Če imate kakršnokoli vprašanje o kaminih na bioetanol ali bi želeli pridobiti ponudbo, pišite ali nas pokličite podjetje Toplina kamina d.o.o.

Uvoznik in distributer: Toplina kamina d.o.o.
info@toplina-kamina.si  I  040 839 699  I   www.toplina-kamina.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...