Mansarda – udobje v podstrešnem stanovanju 🤗

😍 Mansardno stanovanje je eno najlepših stanovanj. A pred izvedbo je dobro, da preverite tele nadvse praktične nasvete. Naj vaša mansarda zasije in nudi maksimalno udobje bivanja! Prenove se lahko lotimo sami, s pomočjo arhitekta, ki nam bo pripravil idejno rešitev, ali pa se za izvedbo obrnemo na izkušenega izvajalca. Ne glede na to, za kaj se bomo odločili je dobro upoštevati nekaj osnovnih načel, s katerimi boste uredili vašo mansardo v prijeten, varčen in zdrav dom.

 

👉 Gradbeno dovoljenje

 

V kolikor boste z izdelavo vašega mansardnega stanovanja posegali v samo nosilno konstrukcijo, morebiten drugačen videz strehe ali samo višino objekta, boste potrebovali gradbeno dovoljenje. Da lahko pričnete z deli, boste za gradbeno dovoljenje potrebovali dokumentacijo. Točne informacije, najdete na spletni strani eUprave.

Pomembno: Pridobitev dokumentacije predstavlja strošek in lahko traja tudi več mesecev. ☝

 

👉 Prostor v mansardi

Pred samim začetkom, preverite v podstrešnem prostoru višino stropa, naklon in celotno površino. Strokovnjaki so nam zaupali, da so strehe z naklonom od 35 – 55 stopinj, najprimernejše za izdelavo podstrešnega stanovanja. V kolikor je naklon večji, predlagajo, da stanovanje izdelate v dveh etažah. Načrtujte razpored prostorov in možno postavitev predelnih sten in ob tem upoštevajte že obstoječe instalacije. Za mansardo je primerna samo podstreha, kjer je dovolj stojne višine.

Pomembno: Na vsaj dveh tretjinah tlorisa mora biti višina od tal do stropa najmanj 230 do 240 centimetrov. ☝

 

👉 Učinkovita izolacija je ključna. Preverite TOLE izjemno REŠITEV!

SuperFOIL izolacija je primerna tako pri obnovah kot novogradnjah, uporablja pa se lahko kot samostojna izolacija ali v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi izolacijami. Enostavnost rokovanja ter hitra in zdravju neškodljiva montaža nam omogoča, da hitreje končamo s predvidenimi deli. SuperFoil izolacije se lahko uporabijo pri strehah, stenah in tleh. Gre za edinstven izdelek. 👀 Oglejte si video prispevek “Prikaz učinkovitosti Superfoil izolacije”

 

 

👉 Razporeditev oken

Da bi zagotovili dovolj naravne svetlobe in svežega zraka, razmislite o ustreznem številu oken. Okna pomenijo tudi zaščito pred poletnim pregrevanjem. Steklene površine pa naj znašajo najmanj 20% talne površine. Za mansarde se priporoča vgradnja strešnih oken, saj le ta v prostor dovajajo okoli 30 odstotkov več svetlobe kot enako velika fasadna okna. Ali ste vedeli, da si lahko celo takrat, ko v mansardi za balkon nimamo primernega prostora, le tega pričaramo s pomočjo tako imenovanega cabrio balkona (na fotografiji)? Več o tem kako izbrati ustrezna okna za vašo mansardo in kar nekaj inspiracij za ureditev sanjske mansarde najdete TUKAJ.

 

 

👉 Toplina lesa v kombinaciji z naravnim kamnom

Naravni materiali postajajo vse bolj ključni pri oblikovanju notranjega interierja. Les in kamen tako prevzemata pomembno vlogo pri sodobnem urejanju bivalnega okolja. Kombinacija lesa in kamna daje resnično prijeten in domač občutek. Naj tudi vašo podstrešno stanovanje obdaja toplina lesa skupaj z naravnim kamnom.

Navdihi in ideje: Naravni kamen in les 😍

 

👉 Izvedba “na ključ”

V primeru, da želite, da vam izdelajo mansardo “na ključ”, imamo za vas preverjenega in zanesljivega izvajalca! Pri podjetju Dilca d.o.o, bodo poskrbeli za vse tehnične detajle za katere je pomembno, da so strokovno in korektno izvedeni. Poskrbijo za vse potrebne inštalacije – vodovodne in elektro, položijo talne in stropne obloge, pregradijo prostore s suhomontažnimi Knauf stenami in vgradijo strešna okna. Vse to zagotovijo na podlagi dolgoletnih izkušenj.

Moja mansarda 😍

 

… in še nekaj VRHUNSKIH izvedb podstrešnih stanovanj z vgrajenimi strešnimi okni VELUX. Mi smo NAVDUŠENI 😮

POZOR! Za vse, ki gradite ali obnavljate svoj dom, je tukaj še revija “Gradnja, obnova in dom”. 

Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

👀 Prelistajte jo na povezavi TUKAJ 

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Kako se pravilno lotiti obnove doma?

Epoksidni tlaki vse večji trend! 👀

Nove kuhinje iz ALPLES-a

Vas zanima še več? Obiščite vstopno stran in preverite še ostale ideje za sanjsko ureditev vašega doma.

KLIK TUKAJ

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

Samsung WIND FREE WIND FREEPrva klimatska naprava, ki ne piha! Poglejte video in odgovorite, 

Več vsebin >

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

Običajno vrtljivo nagibno okovje na oknu omogoča odpiranje okna nagibno ali na široko po vertikalni osi. …

Več vsebin >

Preobrazba otroške sobe v najstniško: Največji izziv?

Otrokova soba v času njegovega odraščanja večkrat spremeni svojo podobo. 

Več vsebin >

Kako poteka vgradnja in kako zakuriti ogenj?

Skozi proizvodni proces, ki združuje obrtniške sposobnosti in najmodernejšo tehnologijo, se …

Več vsebin >

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Za brezmejno uživanje in sprostitev v masažnem bazenu in savni lahko izberete dvoje …

Več vsebin >

Ograje po naročilu

V podjetju Hiša ograj izdelujemo vse vrste notranjih in zunanjih ograj narejenih iz najbolj kakovostnih materialov. 

Več vsebin >