TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

Naj vam sosedje zavidajo! 👀

Razmišljate o ureditvi ali preureditvi okolice vaše hiše? Urejene travnate površine, rastlinjak, visoka greda, tlakovano dvorišče ali vrtne poti, ograje, kamnite površine, vrtni dodatki,… Okolico hiše je mogoče urediti na 1001 način, izgled pa že na prvi pogled pove veliko o lastnikih in daje piko na i. Če želite, da bosta vaš vrt ali okolica hiše izgledala kot celota, ob enem pa bo vsak del nekaj izjemnega, je potrebno v naprej načrtovati postavitev posameznega elementa. Za Vas smo zbrali kar nekaj svežih idej za lažje planiranje in ureditev Vašega vrta ali okolice.

 

1. Zasaditev ob terasi

Kombinacija naravnega kamna in lesa s premišljeno in dodelano minimalistično zasaditvijo prav gotovo očara! Tale vrtna kreacija je res izjemna 😲

To čudovito teraso stanovanjske hiše so uredili strokovnjaki podjetja Svilene linije. V kolikor vam je ideja všeč, je tukaj še nekaj kratkih namigov kako jo lahko uredite sami. Prodniki in naravni kamenčki se vse pogosteje uporabljajo pri ureditvi vrta in okolice. Za nakup naravnih soških prodnikov, ki bodo krasili vašo teraso, se obrnite na podjetje ZUPROM, kjer Vam po ugodni ceni nudijo dobavo večje količine kamenja različnih dimenzij. Tudi za gabione in kamnite ograje. Več najdete TUKAJ!  Prodnate in travnate površine boste zelo lepo ločili z vgradnjo PVC robnikov, ki lepo razmejujejo različne površine kot so trava, gredice, prodnate površine, okrasno lubje,… 👆 PVC robnik je hiter in enostaven za vgradnjo. Skoraj neopazen. Več o vgradnji in kje jih lahko kupite preverite na tej POVEZAVI.

 

2. Očarljiva terasa iz trajnega WoodCore WPC materiala

Nas je prepričala. Simpatično zasnovana terasa je izdelana iz posebnih WoodCore WPC desk. Gre za podnice iz lesnega kompozita narejenega iz bambusovih vlaken in recikliranega polietilena. Zahvaljujoč naravnemu izgledu, so WoodCore WPC deske optično popolna uskladitev z vašim vrtom. V primerjavi z lesom pa je vzdrževanje Woodcore WPC desk minimalna.

Ne samo za terase… Uporabimo jih lahko tudi za ograje in fasade.  Fantastično! 😮

Na slovenskem trgu so na voljo pri podjetju Roksal d.o.o.. Barvne odtenke ter dejstva, zakaj so tako fantastične, preverite TUKAJ.

 

3. Zelenjavni vrt in gredice so IN!

Naj gre za urbano ali podeželsko vrtnarjenje, so visoke grede postale pravi trend in jih najdemo na skoraj vsakem sodobno urejenem vrtu ali terasi. Z njimi je vrtnarjenje postalo del vrtnih kreacij. Vrtnarjenje je lažje, gredica pa postane prijeten dekorativni element na vašem vrtu.

Niste prepričani, da je dobra izbira? Tole vas bo navdušilo! 😍

 

    

🥕💐 Da bo tudi Vaš vrtiček lep, nikar ne spreglejte tega!  ALU moderen sistem visoke grede. So praktične in lepe. Preverite TUKAJ!

Na voljo pa so tudi lesene. V kolikor se boste odločili za les priporočamo impregnirane. Na slovenskem trgu jih izdeluje podjetje Imont. OGLEJTE si kdaj je pravi čas za postavitev visoke grede na vaš vrt.

 

4. Izjemna terasa, urejena s tlakovci linije Antique

Linija Antique, iz podjetja Oblak d.o.o., je stilsko zelo dodelana linija, ki je primerna za tlakovanje v celotni okolici vašega doma in vas bo očarala. Tlakovci in betonski izdelki so serijsko HIDROFOBIRANI – impregnirani, kar znatno zmanjša prodiranje umazanih snovi, vode ali kemikalij v notranjost izdelka. Le ti dlje časa ostanejo lepi, se prej osušijo, vzdrževanje pa je enostavno! Tlakovci veljajo za lepši in prestižnejši material od asfalta, zato se najpogosteje tlakuje površine s posebnim pomenom. Če ste zahtevni in bi radi iz svojega dvorišča naredili nekaj več, je tlakovanje prava izbira.

Izberite svojo linijo tlakovcev Oblak TUKAJ.

 

5. Terasa in moja obala 🏖🏝

  

Sanjski oddih ob domačem “morju” Zakaj pa ne! Bazeni so na domačem vrtu zadnja leta vse večji hit in nekaj posebno privlačnega. Pa naj bo to majhen, montažni bazen, ali pa veliki, vgradni. Izdelani so lahko iz različnih materialov, so vgrajeni v zemljo, morda enostavni montažni… možnosti je ogromno!

 

Poznamo več vrst bazenov, vsak pa ima svoje značilnosti. Tukaj vam predstavljamo kratek povzetek, ki vam bo olajšal nadaljnje odločanje, kateri bazen je za vas najprimernejši.

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve s področja gradnje in obnove doma? Na povezavi TUKAJ lahko prelistate revijo. Posebej za vas smo na kar 56 straneh zbrali ideje, nasvete in ponudbe za gradnjo, obnovo in dom.

 

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Okrasni zbiralniki deževnice

Vrtne pipe Gala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

Samsung WIND FREE WIND FREEPrva klimatska naprava, ki ne piha! Poglejte video in odgovorite, 

Več vsebin >

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

Običajno vrtljivo nagibno okovje na oknu omogoča odpiranje okna nagibno ali na široko po vertikalni osi. …

Več vsebin >

Preobrazba otroške sobe v najstniško: Največji izziv?

Otrokova soba v času njegovega odraščanja večkrat spremeni svojo podobo. 

Več vsebin >

Kako poteka vgradnja in kako zakuriti ogenj?

Skozi proizvodni proces, ki združuje obrtniške sposobnosti in najmodernejšo tehnologijo, se …

Več vsebin >

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Za brezmejno uživanje in sprostitev v masažnem bazenu in savni lahko izberete dvoje …

Več vsebin >

Ograje po naročilu

V podjetju Hiša ograj izdelujemo vse vrste notranjih in zunanjih ograj narejenih iz najbolj kakovostnih materialov. 

Več vsebin >