7 poletnih idej za ureditev vaše terase

Poletje je končno tu, kar pomeni, da je čas, da si teraso ali vrt uredimo za uživanje v poletnih dneh. Naj vaš zunanji prostor ne bo dolgočasen, tudi z majhnimi dodatki lahko vaš vrt postane vaše najljubše mesto za druženje in sprostitev. Potrebujete malo navdiha za pomoč pri začetku? Ste na pravem mestu. Za Vas smo zbrali 7 svežih idej, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju vaše terase ali vrta.

Sveže in zabavno! Oglejte si ideje, ki navdihujejo to poletje.

 

1.Wellnes na domačem vrtu. TOP!

Za brezmejno uživanje in sprostitev v masažnem bazenu in savni na prostem lahko izberete dvoje: pobrskate med glamping ponudbami ter se razvajate dan ali dva ali pa si wellnes kotiček ustvarite kar na vašem vrtu. Mogoče kaj v tem stilu?

        

Naslova, kjer si lahko pridobite vse potrebne informacije za ureditev wellnes kotička na domači terasi:

Masažni bazeni Freeflow, po sistemu priklopi in uživaj. Cenovno izjemno dostopni masažni bazeni. VEČ PREVERI TUKAJ!

Ste vedeli, da lahko na vaš vrt postavite tudi savno? Doživite vaš vrt ali teraso povsem drugače. Več o vrtnih savnah in masažnih bazenih Artesian Spas vas čaka TUKAJ 🙂

 

2. HIT letošnjega poletja je kuhanje na prostem.

Letne kuhinje, kot jih poimenujemo so postale del celostne zasnove vrta. Medtem, ko načrtujete podobo vaše okolice je pomembno, da se odločite ali želite na vaš vrt postaviti žar ali bi imeli letno kuhinjo. Zakaj?  Potrebno je prilagoditi vodo, elektriko, zaščito pred soncem, dežjem. Vsi materiali  morajo biti primerni tudi za zunanjo uporabo. Nas je navdušila tale postavitev terase z letno kuhinjo.

Pa Vas? Prijetno ni kaj. V kolikor Vas mika popolno udobje na vašem vrtu smo za Vas smo piskali najlepše rešitve za kuhanje na prostem, ki so na voljo na slovenskem trgu.

Predstavljamo vam edinstveno, estetsko dovršeno in trendovsko letno kuhinjo Dukin CookOUT – klikni TUKAJin si oglej barvne možnosti in sestave. Tale osupljiva letna kuhinja je na voljo pri podjetju DUKIN iz Ljutomera.

Očarala nas je tudi modularna letna kuhinja Sunday Melody, TUKAJ preveri zakaj je tako edinstvena! Šarmantna kuhinja je dobavljiva pri podjetju Kamini Kočevar iz Prebolda.

 

3. Senčenje, ki navdihuje

Tukaj najdete praktične in sodobne ideje za senčenje terase ali vrta v toplih poletnih dneh. Izbirate lahko med številnimi idejami za pergolo ali nadstrešek. pomembno je, da predvidite kakšen je namen preživljanja na terasi. Najbolje je da del terase pokrijete, celoti pa vendarle pustite dihati. ena izmed enostavnejših oblik nadstreška, ki nam je res všeč je tale:

Zgornji nadstrešek lahko seveda tudi prekrijete s prozorno Lexan polikarbontano ploščo. Info in kontakt TUKAJ.  

 

Edinstvena in zelo praktična rešitev, ki je na voljo na slovenskem trgu, pri podjetju ATC GUTTA iz Ptuja pa je tale gotovi nadstrešek, ki je dobavljiv po sistemu “Sestavi sam”:

Nadstreški po sistemu “sestavi sam” so enostavna in lepa rešitev za ureditev Vaše terase. Dimenzije nadstreškov in kontaktni podatki ponudnika so na voljo TUKAJ (klikni in preveri).

 

Prostor pred hišo opremljen s tendo oz. markizo nam že od prvega toplega sonca nudi veliko veselja. Zasnova zunanjega prostora je v veliki meri odvisna načina uporabe le tega ter namena, kateremu naj čemu naj služi. Prav zato je pomembno, da skladno s tem  izberete pravo senčilo.

Kaj v vaš dom prinaša udobje? Preverite na tej povezavi.

 

4. Pazi TOLE! Grill hiška.

Vrhunska ideja za peko in druženje tudi v hladnejših mesecih.  Idealna rešitev, zaradi katere boste lahko grilali ne glede na vreme, letni čas ali uro.

 

Grill hiške ali grillkoti so še ena odlična pogruntavščina, ki jo je na slovenski trg pripeljalo podjetje VEKOTERM INŽENIRING iz Zgornje Besnice. Tukaj preverite kako deluje in kakšne so mere. Ob enem pridobite tudi kontakt ponudnika.

5. Fantastične Woodcore WPC terasne podnice

Teraso postavljamo za daljše obdobje, zato je dobro izbrati kakovostne podnice, naj bodo le te iz lesa, naravnega kamna, ali obložene s z zunanjimi ploščicami. Izberite tisto, kar vam je všeč. najpogosteje pa se odločamo za kombinacijo večih materialov z zelenimi površinami. Kaj pravite na tole?

Za podnice na terasi lahko izberete izjemno kakovosten WPC material. Zahvaljujoč naravnemu izgledu so WoodCore WPC deske optično popolna uskladitev z vašim vrtom. V primerjavi z lesom pa je vzdrževanje Woodcore WPC desk minimalna. Na slovenskem trgu so na voljo pri podjetju Roksal d.o.o.. Barvne odtenke ter dejstva zakaj so tako fantastične preverite TUKAJ.

 

6. Sanjski plavalni ribnik ali bazen

In tukaj še sladica od sladic za neizmerne in nepozabne dni na domačem vrtu. Kaj pravite na tole?

Za vse, ki imate radi kopanje in sprostitev v naravni vodi, je plavanje v lastnem ribniku pravo doživetje.  Vaš vrt krasi v vseh letnih časih. Pokukajte v svet naravnih plavalnih bazenov (ribnikov) in si oglejte kakšni so naravni ribniki, ki krasijo tudi slovenske domove. Presenečenje vas čaka TUKAJ.

 

Vsak ima svojo predstavo kaj je zanj sanjsko!

Pa vendar se nihče ne bi branil brezskrbnega poležavanja ob lastnem bazenu. Ker nam hiter tempo življenja in vsakdanjik, zapolnjen s številnimi obveznostmi, ne dovoljujeta pogostega razvajanja, je ideja o bazenu na domačem vrtu še toliko bolj privlačna. KAJ PRAVITE?

Pomembno je, da se izbere prava rešitev, primerna za vašo lokacijo. Več o keramičnih bazenih Compass, ki jih na slovenskem trgu vgrajuje podjetje EMA BAZENI smo zbrali TUKAJ.

 

7. In še … nekaj ekstra praktičnih

Ker jih imamo še kar nekaj na zalogi, preverite še teh sedem praktičnih idej, ki bodo prav gotovo vaši okolici pridodale posebno noto!

  

  

7 dodatnih idej, ki vas bodo navdušile! Predstavljamo vam edinstvene smetarnike StyleOUT, izjemne okrasne zbiralnike deževnice, ki so nas preprosto očarali in štiri čudovite ideje za dvignjene gredice. Več najdete TUKAJ!

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve s področja gradnje in obnove doma? Na povezavi TUKAJ lahko prelistate revijo. Posebej za vas smo na kar 48 straneh zbrali ideje, nasvete in ponudbe za gradnjo, obnovo in dom.

 

 

Želimo vam prijetno urejanje vaše terase in okolice.

Uredništvo spletnega mesta Gradnja in obnova.

Prispevek pripravila: Tanja Gostenčnik

 

 

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

☝ Edinstvena pohodna in negorljiva izolacija tik pod zaključnim podom. Suha, hitra, enostavna, varčna in cenovno ugodna rešitev.   Vermital pohodne plošče za suhomontažni estrih.  VERMITAL pohodne plošče se lahko lepijo na betonska ali lesena tla, enostavno z...

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Predstavljamo: SODOBNE FASADNE OBLOGE iz vlaknocementa družbe James Hardie®.   Fasadne obloge, ki smo jih do sedaj bili vajeni predvsem na poslovnih zgradbah, zaradi svojega privlačnega videza in modernega dizajna, krasijo vedno več individualnih hiš. Nas so...

Kakovostna osvetlitev lahko izboljša učni uspeh!

👌 Majhno spoznanje, ki lahko vašemu otroku      prinese VELIKO koristi! Jesen je pred vrati, dnevne svetlobe bo znova vedno manj, naši otroci pa bodo znova precej več v svojih sobah. Izvedite, zakaj je kakovostna naravna osvetlitev tako dragocena  in razsvetlite...

Top 3 barve, ki spodbujajo kreativnost 🤩

Barve izbiramo premišljeno in jih prilagajamo svojemu načinu življenja, saj močno vplivajo na počutje. Vedeti moramo, da nekatere barve na temnem ozadju delujejo svetlejše kot na svetlem ozadju. Med samo lahko kombiniramo komplementarne barve ali pa uporabimo...

Čudovite ideje za opremo vaše jedilnice☺

Sodobna jedilnica. Uredite jo v svojem slogu! V sodobnih domovih jedilnica ni več samo prostor za obedovanje temveč osrednji prostor, ki povezuje kuhinjo in dnevni prostor. Tudi pri opremi kuhinj se trendi nagibajo k uporabi naravnih materialov in naravnemu videzu...

Kaj je dobro vedeti preden izberete vaš ogrevalni sistem?

O izbiri ustreznega sistema ogrevanja je dobro razmišljati, takoj ko pričnete s planiranjem obnove ali gradnje objekta. Prenova ogrevalnega sistema je namreč testno vezana na celostno prenovo oziroma stanje objekta, ki ga želimo ogrevati. Pogojuje jo ogrevalna moč, ki...

Kako se pravilno lotiti obnove doma?

Prenova doma zahteva veliko potrpljenja, načrtovanja in spretnosti pri izbiri kakovostnih materialov in zanesljivih izvajalcev, ter je večinoma enkraten dogodek v življenju. Ravno zaradi tega je pomembno, da si vzamete dovolj časa za načrtovanje vsake posamezne faze...

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

Naj vam sosedje zavidajo! 👀 Razmišljate o ureditvi ali preureditvi okolice vaše hiše? Urejene travnate površine, rastlinjak, visoka greda, tlakovano dvorišče ali vrtne poti, ograje, kamnite površine, vrtni dodatki,… Okolico hiše je mogoče urediti na 1001 način, izgled...

3 izvedbe nadstreškov, ki so nas navdušile

Avtomobilski nadstrešek. Razlogov za postavitev je več. V kolikor iščete rešitev za zaščito dodatnega avtomobila, načrtujete energijsko varčno gradnjo hiše, kjer prizidek za garažo lahko pomeni moteči element zaradi toplotnih izgub ali ocenjujete, da je gradnja garaže...

Preden naročite vaša okna PREVERITE tole!

Vaša okna, Vaš pogled. Glede ustrezne izbire oken za dom smo govorili s strokovnjaki iz podjetja Gašper d.o.o.. Zanimalo nas je kaj je tisto ključno, kar je dobro vedeti, preden se odločimo za nakup oken. Ob tem smo si ogledali tudi nekaj njihovih projektov in...

Stopniščni vzpenjalnik, ki se sam zloži v kombi

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=66raquQPPGo Izdelek je na voljo pri podjetju LUZAR. Za več informacij in ogled vseh modelov transportnih vozičkov obiščite spletno mesto www.luzar.si   Kontaktirajte ponudnika: Zvonko Luzar s.p., Cerov log 16,...

Letne kuhinje Sunday Melody

Kreirajte si svoj sestav! Predstavljamo vam novost, modularne letne kuhinje Sunday Melody. Nas so navdušile! Z moduli, ki jih ponuja letna kuhinja Sunday Melody, si namreč lahko kreirate povsem svoj sestav letne kuhinje. Od majhne do povsem razkošne. V nadaljevanju si...

Vpliv radona na zdravje

Prva klimatska naprava, ki ne piha! Pri obnovah starih hiš in novogradnjah lahko preprečimo vstopanje radona v zgradbo. Zagotovite si zdravo bivalno okolje. VPLIV RADONA NA ZDRAVJE Radon v bivalnem in delovnem okolju doprinese največji delež k letni dozi zaradi...

SUPER ideje …za najlepše urejeno okolico 😍

Navsezadnje je tu! Ja, toplo vreme vendar. Poleg pisanih tkanin in šopka cvetja smo poiskali tudi nadvse praktičnih 7 idej, ki bodo okolici vašega doma pričarale svežino. TOP rešitve, ki so dostopne tudi pri nas.   1. Ne skrivajte več rezervoarja za hišo. Hit...

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Za brezmejno uživanje in sprostitev v masažnem bazenu in savni lahko izberete dvoje: pobrskate med Glamping ponudbami ter se razvajate dan ali dva ali si wellnes kotiček ustvarite kar na vašem vrtu. Poleg užitka Vam wellnes kotiček na Vašem...

Moderen sistem visoke grede

VISOKA GREDA – VRTNI TREND Visoka greda je lahko odlična rešitev za vse, ki želite imeti v vrtu nekaj drugačnega ali pa nimate dovolj prostora za klasičen zelenjavni vrt. Posebej primerna je za majhne terase in vrtove in  za vse, ki želite negovati in pobirati...

5 luksuznih bazenov, ki so navdušili svet!

Odkrili smo 5 luksuznih bazenov, ki so navdušili svet. Sproščanje ob bazenu in prijeten počitek poleti je za marsikoga najlepši del leta.  V slovenskem prostoru ni več redkost, da na dvoriščih najdemo bazen. Če razmišljate, da bi si ga postavili tudi vi, preberite...

Motivi in vzorci iz serije Creative

Garažna vrata Creativ Gražna vhodna vrata Creativ,  z edinstvenimi vzorci, so res nekaj posebnega. Fantazija brez meja! Vaša vrata se lahko ustvarijo v umetniškem stilu. Izberete lahko vzorce iz štirih osnovnih serij linije Creative. Lahko pa si zamislite povsem svoje...

Oljenje lesene terase, da ali ne?

Vzdrževanje lesene terase Glede na to, da je les naravni material, ki razmeroma hitro zgnije ali strohni, bi si morda lahko mislili, da ni primeren za uporabo v gradbeništvu. Gotovo pa ne bi pričakovali dolge življenjske dobe lesenih teras, ki so stalno izpostavljene...

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

Samsung WIND FREE WIND FREEPrva klimatska naprava, ki ne piha! Poglejte video in odgovorite, 

Več vsebin >

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

Običajno vrtljivo nagibno okovje na oknu omogoča odpiranje okna nagibno ali na široko po vertikalni osi. …

Več vsebin >

Preobrazba otroške sobe v najstniško: Največji izziv?

Otrokova soba v času njegovega odraščanja večkrat spremeni svojo podobo. 

Več vsebin >

Kako poteka vgradnja in kako zakuriti ogenj?

Skozi proizvodni proces, ki združuje obrtniške sposobnosti in najmodernejšo tehnologijo, se …

Več vsebin >

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Za brezmejno uživanje in sprostitev v masažnem bazenu in savni lahko izberete dvoje …

Več vsebin >

Ograje po naročilu

V podjetju Hiša ograj izdelujemo vse vrste notranjih in zunanjih ograj narejenih iz najbolj kakovostnih materialov. 

Več vsebin >